Alles over Versproducten

Onderzoekers zijn nog steeds druk in de weer om de
houdbaarheid en kwaliteit van producten na de oogst
te verbeteren.

Toen en nu: ontwikkelingen rond de bewaring van versproducten

In het aprilnummer van RCC K&L van 1999 stond een artikel met de titel 'Bewaring en transport van levende producten'. Het artikel, geschreven door dr. P. C. Sijmons van het Institute for Agrotechnical Research in Wageningen, gaat over hoe plantaardige producten na de oogst zo lang en goed mogelijk vers gehouden kunnen worden.

Het effect van invriessnelheid op de kwaliteit van versproducten in diepvriezers

Het effect van invriessnelheid op de kwaliteit van versproducten in...

(expertartikel) Als de professionele koudeketen is gesloten, blijft er u00e9u00e9n zwakke schakel over: de consument. Een Turks onderzoeksteam heeft zich verdiept in het effect van de invriessnelheid en -tijd van verse producten.

Staay-Van Rijn realiseert nieuw logistiek centrum met koelopslag op Fresh Park Venlo

Staay-Van Rijn realiseert nieuw logistiek centrum met koelopslag op...

Staay-Van Rijn, de sales- en marketingorganisatie van de Staay Food Group, heeft bekendgemaakt een nieuwe handelslocatie met logistiek centrum te realiseren op Fresh Park Venlo. Op dit 30 hectare grote Fresh & Food-businesspark zijn al 130 bedrijven gevestigd die actief zijn op het gebied van 'verse voedingsproducten'.

Grootste koelproject met CO2 ter wereld

Grootste koelproject met CO2 ter wereld

Staay Food Group bouwt in Dronten een city farming-hal, groentesnijderij en koelfaciliteit in u00e9u00e9n. Op deze hightech-productielocatie van dochterbedrijf Fresh-Care Convenience worden diverse vernieuwende technieken toegepast. Een daarvan is een CO2-koelsysteem, in dit geval zelfs het grootste koelsysteem met dit natuurlijke koudemiddel ter wereld.