Alles over Koelmeubels

Levensduur koelinstallaties: Albert Heijn koploper, horeca rodelantaarndrager

Levensduur koelinstallaties: Albert Heijn koploper, horeca...

Albert Heijn wil de levensduur van zijn koelinstallaties verlengen van acht naar zestien jaar. Dit staat in schril contrast met de horeca, waar een levensduur van vijf jaar voor een koelmeubel al lang is. Vakblad Distrifood sprak met Veld Koeltechniek, dat Albert Heijn bij zijn doelstelling helpt, en met Husky Fridges, dat zich hard maakt voor duurzame koeltechniek in de horeca.

Horeca is nog erg voorzichtig met investeringen in koelmeubels en koelcellen

Horeca is nog erg voorzichtig met investeringen in koelmeubels en...

De horeca houdt nog jaren last van de coronacrisis, zo berichtte ING recent. Wat doet dit met de investeringsbereidheid in bijvoorbeeld koelmeubels en koelcellen? "In het begin van de lockdown kregen we veel offerte-aanvragen, maar nu is men erg voorzichtig."

Ontwikkelingen in commerciële koeling: koudemiddelen, energiegebruik en winkelpresentatie

Ontwikkelingen in commerciële koeling: koudemiddelen, energiegebruik...

Ontwikkelingen in de commerciële koeling gaan onverminderd door. De overstap naar natuurlijke koudemiddelen is in volle gang, er is meer aandacht voor energiegebruik, er worden andere presentatievormen geu00efntroduceerd en fabrikanten spelen in op de onlineshopping-trend.

Onderzoek naar optimalisatie en beheersing prestaties van koelvitrines

Onderzoek naar optimalisatie en beheersing prestaties van koelvitrines

Koelsystemen, koelvitrines en koelkabinetten vormen een belangrijk deel van de standaarduitrusting van supermarkten en hebben een aanzienlijk aandeel in het energiegebruik ervan. In internationale onderzoeken wordt al decennialang gekeken naar mogelijkheden voor performanceverbetering en verlaging van het energiegebruik van deze koelsystemen. In dit artikel tonen we enkele voorbeelden.