Alles over Koelcellen en vriescellen

Onderdeel van de installatie is een Copeland ZXLY-040E-TFD condensingunit.
Koelcellen en vriescellen

Brasserie kiest koudemiddel R455A voor vriesinstallatie

Voor een nieuwe vriesinstallatie voor een brasserie op een eiland aan de Franse westkust koos het lokale installatiebedrijf voor koudemiddel R455A. Doorslaggevend daarbij was de GWP-waarde van 148. Die is veel lager dan het GWP van de koudemiddelen R452A, R448A en R513A, die de installateur eerder gebruikte.

Koelcellen en vriescellen

Koel- en vriescellen centraal tijdens KNVvK-themabijeenkomst op 23...

Op donderdag 23 november organiseert de KNVvK van 16.30 tot 20.30 uur in Woerden een bijeenkomst met als thema 'De koel-/vriescel uitgelicht: van ontwerp tot brandpreventie'. Met José Komin van IJskoud als moderator zal een aantal professionals uit de branche op deze avond een brede range van actualiteiten rondom dit onderwerp belichten.

Twee Pascal Air-machines.
Artikel

Lage bewaartemperatuur coronavaccin wakkert vraag naar installatie...

Het Japanse Mayekawa ontwikkelde zou2019n tien jaar geleden een koelmachine met het koudemiddel lucht die in u00e9u00e9n compressietrap tot -120 u00b0C koelt. Daarmee lijkt het de ideale koeler voor het coronavaccin, dat een bewaartemperatuur heeft van -70 u00b0C. De Franse regering heeft bij Mayekawa Europa al belangstelling getoond.

Nieuws

3D-configurator isomasters versnelt bestelproces koelcellen

Isomasters, leverancier van modulaire koel- en vriescellen, heeft een online configurator gelanceerd. Volgens de leverancier wordt de plaatsing van orders hiermee verkort van meerdere weken naar enkele minuten.

Nieuws

Joint venture Isocab-Isobar gaat verder als isomasters

Isocab en Isobar, actief in de markt voor thermische deuren en panelen, gingen twee jaar geleden een joint venture aan. Inmiddels gaan de bedrijven verder onderu00a0u00e9u00e9n naam: isomasters.u00a0

Nieuws

FAO: 'Een derde van al het geproduceerde voedsel gaat verloren'

Een derde van al het wereldwijd geproduceerde voedsel gaat verloren of wordt verspild in de voedselketen. In het rapport 'De toekomst van voedsel en landbouw - ontwikkelingen en uitdagingenu2019 onderstreept de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) dat ondanks de vooruitgang met betrekking tot het tegengaan van ondervoeding bijna 800 miljoen mensen chronisch honger lijden en 2 miljard mensen een tekort aan voedingsmiddelen hebben.

Nieuws

Grootste 'vrieshuis-zonnepanelensysteem' van Nederland in gebruik...

Afgelopen maand realiseerde Frigomundo Coldstore B.V., een vrieshuis in Zoeterwoude Rijndijk, een omvangrijk duurzaam energie-project. Het vrieshuis beschikt nu over het grootste vrieshuis-zonnepanelensysteem van Nederland.

Nieuws

Vrieshuis heeft grootste PV-park van Rotterdam

Van alle importvis die in Rotterdam in containers binnenkomt wordt ongeveer 30 procent opgeslagen bij Frigocare, een van de grootste koelen vrieshuizen in de regio. Bij Frigocare wordt de vis omgepakt, bij -21,5 °C opgeslagen en uiteindelijk naar distributiecentra of verwerkingsfabrieken vervoerd. "De temperatuur is bij ons wat lager dan in een gemiddeld vrieshuis" vertelt Bouman. "Daardoor wordt de houdbaarheid van sommige vissoorten, zoals makreel of haring, verlengd. Idealiter zouden we willen koelen tot -26 °C, maar dan lopen de kosten te hoog op en raken we klanten kwijt."

Nieuws

Staay-Van Rijn realiseert nieuw logistiek centrum met koelopslag op...

Staay-Van Rijn, de sales- en marketingorganisatie van de Staay Food Group, heeft bekendgemaakt een nieuwe handelslocatie met logistiek centrum te realiseren op Fresh Park Venlo. Op dit 30 hectare grote Fresh & Food-businesspark zijn al 130 bedrijven gevestigd die actief zijn op het gebied van 'verse voedingsproducten'.

Nieuws

Nieuw type luchtkoeler bespaart energie en zorgt voor zwaardere peren

In twee praktijkproeven bij fruitbewaarders is een nieuw type hoogefficiu00ebnte blazende luchtkoeler vergeleken met gangbare luchtkoelers. Bij een van de proeven, waarbij peren gedurende 255 dagen werden bewaard, werd 45 procent energie bespaard. Doordat de peren minder vocht verloren, bleven er aan het einde van de rit meer kilo's over. Dat betekent extra inkomsten voor de teler.