AircoHeaters zorgen voor comfort én een gasloos kantoor in Eindhoven

AircoHeaters zorgen voor comfort én een gasloos kantoor in Eindhoven

In het kantoorpand van Coolen Schilderwerken in Eindhoven werd het binnenklimaat nogal wisselend ervaren door de medewerkers van het bedrijf. In de winter was het er koud en in de zomer juist te warm. Dat vroeg om een slimmere en duurzame manier van verwarmen en verkoelen, waarbij de helpende hand werd gereikt door Raaijmakers Klimaattechniek, die AircoHeaters van Fujitsu adviseerde en vervolgens de cassette units ook installeerde. Het resultaat is een comfortabel en all-electric kantoorpand.

Het moderne pand van Coolen Schilderwerken is voor het schildersbedrijf een mooi bedrijfsgebouw, ideaal voor hun schilderprojecten. Het enige waar het aan schortte, was een fijn binnenklimaat voor de kantoren, want dat kon wel beter. Pim Raaijmakers van het gelijknamige klimaattechnische bedrijf: “Twee jaar geleden ben ik met Coolen in contact gekomen en zijn we begonnen met het klimatiseren van de kleinere kantoren rondom de centrale kantoortuin. Die hebben we stapsgewijs voorzien van AircoHeater-units. Toen ik daar afgelopen jaar voor onderhoud kwam, werd de wens geuit om de kantoortuin nu ook aan te pakken.”

Kantoortuin ook comfortabel maken

In de grotere kantoortuin was het minder gemakkelijk de temperatuur op orde te houden, legt Raaijmakers uit. “In de winterperiode was het te koud en in de zomer bloedheet, want er was eigenlijk niets geregeld. Dus ben ik met een voorstel gekomen om in de kantoortuin 2 grote cassette units te monteren.”

Ook in de kantine was behoefte aan dergelijke units. “Die zijn afgelopen mei geïnstalleerd. Met de oplossing die we geboden hebben, heeft Coolen de mogelijkheid om de warmte en de koeling in alle kantoorruimtes, vergader- en spreekkamers, kantoortuin en kantine afzonderlijk van elkaar te regelen.”
Zou een warmtepomp niet een betere oplossing zijn voor dit pand? Raaijmakers: “Daarvoor was dit pand niet geschikt, dan zou er ook vloerverwarming moeten komen of radiatoren die met lage temperaturen kunnen verwarmen. Daarbij hebben de AircoHeaters als voordeel dat je de luchtvochtigheid kan reguleren.” Met deze zonnepanelen en de airco-units kunnen ze van het gas af.”

Trend

Het installeren van AircoHeaters als oplossing om te verkoelen en te verwarmen zonder gas is een trend die Raaijmakers de afgelopen jaren steeds vaker ziet plaatsvinden. “Dat geldt voor in zowel kantoren als woningen, en niet alleen in bestaande woningen maar ook in relatief nieuwe woningen. Die huizen zijn zo goed geïsoleerd, dat de warmte in de zomer niet makkelijk uit huis gaat, ondanks allerlei vormen van ventilatie. Dan zijn airco’s die zowel verwarmen als verkoelen, een slimme uitkomst.”

In het Eindhovense pand van Coolen heeft Raaijmakers op de begane grond in alle 9 verschillende kantoorruimtes een 60 bij 60 cm casette- unit van Fujitsu geplaatst. “Op de tweede verdieping hebben we in de spreekkamer twee casette-units van eveneens 60 bij 60 gemonteerd. En ook in twee kantoorruimtes hebben we dergelijke units geplaatst. Dus dat zijn in totaal 13 van deze 60 bij 60 units, uitgevoerd met multisplit buitenunits. In de kantoortuin op de begane grond hebben we twee grote units van 90 bij 90 geplaatst met een vermogen van elk 14 kW. In de kantine hebben we een 8 kW- casette-unit opgehangen aan het plafond. Die zijn allemaal uitgevoerd met een single split buitenunit.”

Deze casette-units hebben individueel regelbare uitblaasopeningen, waardoor een 360° uitblaaspatroon ontstaat. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de temperatuur en luchtstroom over de volledige ruimte, waardoor het comfort optimaal is.

Zwart uitgevoerd

De plafondunits in de kantoortuin en de kantine zijn in zwart uitgevoerd, waardoor ze tegen het hoge, donkere plafond mooi wegvallen. De medewerkers kunnen profiteren van een gunstig klimaatcomfort, zonder dat dit extra hoeft te kosten dankzij het met zonnepanelen vol liggende dak. Coolen is klaar voor de toekomst.

Over Fujitsu

Fujitsu levert innovatieve AircoHeater oplossingen die zorgen voor zowel verwarming als koeling van ruimtes. Met split AircoHeaters, multisplitsystemen en slimme VRF-oplossingen, biedt Fujitsu veelzijdige en efficiënte klimaatbeheersing voor elke situatie.

Met Fujitsu ervaar je de combinatie van technologie en esthetiek in perfecte harmonie. All-electric comfort zoals jij het wilt. Het zit in ons DNA. Wij weten hoe je met slimme oplossingen het binnenleven gezonder en comfortabeler kan maken. Hoe je techniek en de natuur met elkaar kunt laten samenwerken terwijl jij het perfecte binnenklimaat bepaalt.

Maximaal comfort en uiterst betrouwbaar. Fluisterstil en extreem zuinig. Voor een gezonde leefomgeving, zoals jij het wilt.

Groupe Atlantic Nederland

Fujitsu is een merk van Groupe Atlantic Nederland, is dé toonaangevende aanbieder van all-electric binnenklimaatoplossingen. Dit doen we met een uitgebreid assortiment ventilatiesystemen, warmtepompen, hybrideoplossingen, warmtepompboilers en AircoHeaters.

Ontdek zelf hoe onze merken Orcon, Atlantic en Fujitsu jouw werk als installateur, adviseur of andere binnenklimaatprofessional kunnen vereenvoudigen.

Meer informatie: www.fujitsuclimate.nl

Dit artikel is gesponsord door Groupe Atlantic.

Energiezuinig verwarmen en verkoelen met AircoHeaters

Energiezuinig verwarmen en verkoelen met AircoHeaters

Met een lucht/lucht warmtepomp van Fujitsu kan je het gasverbruik verminderen door één of meerdere ruimtes elektrisch te verwarmen. Het verwarmen van een ruimte met een aircoheater bespaart gas en geeft je in de zomer de extra mogelijkheid om een ruimte te koelen. Daarnaast zijn de aircoheaters van Fujitsu zeer zuinig in het verbruik van elektriciteit.

Een perfect binnenklimaat wordt een fluitje van een cent

Een perfect binnenklimaat wordt een fluitje van een cent

De innovatieve luchtbehandelingskast van Stulz is uitgerust met twee geïntegreerde warmtepompen. Dit vereenvoudigt de installatietijd aanzienlijk. En dat is best handig in een tijd waar we handjes tekort hebben en installaties steeds complexer worden.

Koudwatersystemen bieden dé oplossing voor datacenterkoeling

Koudwatersystemen bieden dé oplossing voor datacenterkoeling

De datacenterindustrie staat de komende jaren voor een grote opgave. Om aan de capaciteitseisen te voldoen, zijn meer grotere datacenters nodig. Tegelijkertijd moeten deze zelfde datacenters hun impact op het milieu aanzienlijk verminderen. Koudwatersystemen kunnen hierin een belangrijke rol spelen, maar op wat voor manier?

Verwarm en verkoel je woning energiezuinig met een AircoHeater van Fujitsu 

Verwarm en verkoel je woning energiezuinig met een AircoHeater van...

Met een lucht/lucht warmtepomp van Fujitsu kan je het gasverbruik verminderen door één of meerdere ruimtes elektrisch te verwarmen. Het verwarmen van een ruimte met een aircoheater bespaart gas en geeft je in de zomer de extra mogelijkheid om een ruimte te koelen. Daarnaast zijn de aircoheaters van Fujitsu zeer zuinig in het verbruik van elektriciteit.

Het Patola-warmtecentralecomplex in Helsinki.

Helsinki krijgt 's werelds grootste lucht/water-warmtepomp voor...

MAN Energy Solutions gaat een lucht/water-warmtepomp met een maximaal vermogen van 33 MW leveren aan de stadswarmtecentrale van de Finse hoofdstad...

TripleAqua kondigt nieuwe splitversie en reeks binnenunits aan

TripleAqua kondigt nieuwe splitversie en reeks binnenunits aan

Op de aankomende vakbeurzen Chillventa en Vakbeurs Energie kondigt TripleAqua - fabrikant van het gelijknamige 3-pijps CO₂-monoblocksysteem - een...

Artist impression van de nieuwe generatie treinen die van HVAC-units op propaan worden voorzien.

Nieuwe treinen op Duitse S-Bahn krijgen propaanairco

De Italiaanse dochteronderneming van Mitsubishi Electric levert 1.350 HVAC-units op propaan aan de Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn (DB)....

Allemaal oplossingen op vakbeurs Industrial Heat & Power

Allemaal oplossingen op vakbeurs Industrial Heat & Power

Hoge energieprijzen, afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, verduurzaming en CO2-reductie, beleidsonzekerheid en tekortkomingen qua...

Technische sectoren willen meer arbeidsmigranten kunnen aantrekken

Technische sectoren willen meer arbeidsmigranten kunnen aantrekken

De technische sectoren willen dat het makkelijker wordt om technici van buiten Europa aan te trekken. FME, Bouwend Nederland, Metaalunie, Techniek...

'Internet der dingen' en machine learning verbeteren databeheersystemen HVAC-installaties

'Internet der dingen' en machine learning verbeteren...

Dankzij databeheersystemen in de cloud, die sensorgegevens van HVAC-installaties verzamelen, is het mogelijk om de energie-efficiëntie van gebouwen...

DV280 van emb-papst: externe EC-rotormotor voor grote fans.

Toen en nu: van gelijkstroom- naar AC-ventilatoren

In de RCC K&L van september 1999 is een artikel opgenomen met de titel ´Gelijkstroomventilatoren en energiebesparing´. Het artikel is een...

Panasonic neemt Poolse fabrikant van koelapparatuur over

Panasonic neemt Poolse fabrikant van koelapparatuur over

Area Cooling Solutions, een Poolse fabrikant van koelapparatuur, komt in handen van de Cold Chain Solutions Company van Panasonic Corporation. Dat...