In 2022 begon Stulz met de verkoop van luchtbehandelingskasten die gekoppeld zijn aan één of meerdere warmtepompen. En sindsdien is de vraag groot. Dat dit product goed loopt, is niet voor niets, vertelt Werner Smit. “Het valt goed in de smaak. Het is gebruiksvriendelijk.”
De voordelen zijn navenant. De luchtbehandelingskasten met frame worden gekoppeld aan warmtepompen van Mitshubishi Heavy Industries (MHI). De slimme communicatie tussen die twee is zorgvuldig getest bij het kantoor in Hoofddorp. “Het is plug-and-play, dus stekkerklaar. De montage is eenvoudig en de installatiemonteur heeft er geen omkijken naar.”
Samenstellen
In hoofddorp worden de units samengesteld op de montageafdeling. De unit komt in drie modules binnen bij Stulz. Op het zelfdragende frame komt een rooster voor de warmtepompen. De unit wordt aangesloten, gesoldeerd, afgeperst en gevacumeerd. De unit wordt ingesteld op de specificaties van de klant en daarna uitgebreid getest. “Als de unit over Modus IP moet dan kan dat vooraf worden ingesteld. Alles om het op de dag van montage zo eenvoudig en geruisloos mogelijk te laten verlopen.”
Recentelijk kreeg Stulz van DKC Totaaltechniek uit Wijchen de opdracht om twee units samen te stellen uit de Climapac Compact Range. De 3010C en de 2010C – de c staat voor counterflow.
Teranda
Die units zijn bedoeld voor het nieuwe pand van Teranda in Heerlen. Zij produceren en verkopen aluminium systeemoplossingen voor terrasoverkappingen, en maken onder andere zonweringen. Het nieuwe pand heeft een kantoorgedeelte, een productiehal en een centraal magazijn.
Smit: “Er is voor de 3010C gekozen in combinatie met drie warmtepompen. Deze unit wordt gebruikt voor het magazijn en het werkplaatsgedeelte. Verder hebben we het kleinere type - de 2010C. Deze heeft twee MHI warmtepompen en wordt ingezet voor het kantorengedeelte.”
De units draaien stand alone en worden bewaakt via een gebouwbeheersysteem van Webeasy. Het systeem beheert klimaat, verlichting, zonwering, energie en houdt rekening met het aantal aanwezigen in het gebouw. “Ze kunnen op afstand de temperaturen set point instellen en daarop draaien de units.”
Aansluiten
De range luchtbehandelingskasten van Stulz heeft een heldere handleiding en is eenvoudig te installeren. De LBK wordt aangesloten op het kanaalwerk met een voeding erop. De regelaars zijn vooraf ingesteld zodat er niet achteraf een in bedrijfstelling noodzakelijk is. “De kracht van Stulz zit in het engineeren van de luchtbehandelingskast in combinatie met de warmtepompen”, vertelt Smit. “We zijn in Hoofddorp in totaal vier weken bezig met het monteren van de kast en de warmtepompen op het frame en dan kan de unit naar de klant.”
Plug-and-play
Het aansluiten voor een installateur hier is een makkie, vertelt Smit. “Het is echt plug-and-play. Voor de kantoren-unit hoefde installateur DKC slechts drie voedingskabels mee te nemen. Twee voor de warmtepompen, en één voor de LBK. En dan is het al operationeel. Als alles mee zit, is de installateur in een paar uurtjes klaar.”
Dit artikel is gesponsord door Stulz.