Alles over Warmtenet

Verdampers van de warmtepomp in de Deense plaats Rørvig. De warmte wordt geleverd aan 244 woningen.

Deense woningbezitters zijn zelf eigenaar van warmtenet

In plaats van met individuele warmtepompen worden de meeste woningen in Denemarken verwarmd via collectieve hoogtemperatuur-netwerken. Bijzonder hieraan is dat woningbezitters zelf eigenaar zijn van het netwerk waarin ze deelnemen. Dat is ook een voorwaarde voor gunstige overheidsfinanciering, samen met duurzame opwekking, waarvoor vooral warmtepompen worden gebruikt.

Op maat gemaakte geïsoleerde warmteleiding waarmee gebouwen op de Radboud Campus aan elkaar worden gekoppeld.

Warmte en koude uitwisselen op verschillende niveaus

Energie besparen door bij overschot warmte niet de lucht in te blazen, maar te benutten op plaatsen waar warmtevraag is. Gerard Jansen van Royal HaskoningDHV adviseert hierover voor de gebouwde omgeving. Hij deelt zijn ervaring met geslaagde praktijkvoorbeelden; zowel van een koppeling binnen een gebouw, als tussen twee of meerdere gebouwen en een datacenter en een stad.

Regio Arnhem-Nijmegen investeert in 'slimme duurzaamheid'

Regio Arnhem-Nijmegen investeert in 'slimme duurzaamheid'

De komende twee jaar investeren de provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen 50 miljoen euro in hun gezamenlijke economie. Hierbij richten ze zich met name op de sectoren waarin deze regio sterk is: energie en gezondheidstechnologie.

Geothermie en warmtenetten bieden kansen voor warmtepompen

Geothermie en warmtenetten bieden kansen voor warmtepompen

Om meer profijt te trekken uit geothermiebronnen en daaraan gekoppelde warmtenetten worden industriu00eble warmtepompen ingezet. Door de energietransitie zullen er meer netten komen die meerdere duurzame bronnen en restwarmte gebruiken. Dat warmtepompen een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van die netten maken de pioniers in de glastuinbouw duidelijk.