Alles over Warmte-krachtkoppeling WKK

Brandstofcellen geschikt voor Nederlandse huishoudens

Brandstofcellen geschikt voor Nederlandse huishoudens

Verschillende brandstofcellen die op de markt beschikbaar zijn, zijn geschikt voor aansluiting op het Nederlandse aardgas en huishoudens. Deze nieuwe techniek zet aardgas om in elektriciteit en warmte met een zeer hoog rendement.

Trigeneration-onderzoekslaboratorium van de Universiteit van Newcastle | Mike Urwin, Newcastle University

Innovatief trigeneration-systeemvoor 'off-grid'-woningen en -bedrijven

Een innovatief 'trigeneration' systeem dat volledig wordt gevoed met ruwe plantaardige oliu00ebn kan een groot potentieel energiepotentieel bieden voor geu00efsoleerde woningen en bedrijven die buiten bestaande energiedistributiesystemen vallen.

Cursus hydraulische schakeling

Cursus hydraulische schakeling

ISSO organiseert binnenkort een vijfdaagse cursus over het maken en beoordelen van het beste ontwerp van een hydraulische schakeling.

Gelderland maakt energie-efficientie aantrekkelijk

Gelderland maakt energie-efficientie aantrekkelijk

Inwoners en bedrijven in Gelderland kunnen op 11 september zien welke kansen er liggen op het gebied van energie-efficiu00ebntie u00e9n hoe ze die kunnen benutten. De Provincie Gelderland maakt energie-efficiu00ebntie aantrekkelijk via regelingen die ze presenteert op het congres u2018Nieuwe kansen voor energiebesparing in Gelderlandu2019. De provincie organiseert het congres samen met GasTerra op 11 september in Burgersu2019 Zoo te Arnhem.

Seminar Innovaties bij Warmtepompen

Seminar Innovaties bij Warmtepompen

Het seminar u2018Innovaties bij Warmtepompenu2019 dat de Projectgroep Biomassa & WKK organiseerde, stond vooral in het teken van technologische ontwikkelingen en praktijkvoorbeelden rond warmtepompen met grote vermogens. Aan het eind van de middag werd de publieksprijs Hoogtemperatuur-warmtepomp van 2014 uitgereikt.

HT-warmtepomp in de biomassacentrale van het warmtenet in het Deense Vejen

Verkiezing innovatiefste warmtepomp >100 kW

Op 30 januari is er in Delft een seminar over warmtepompen voor warmtenetten. Met name in Denemarken zijn de afgelopen jaren verschillende projecten gerealiseerd op houtketels, WKK en geothermische bronnen. Maar ook het warmtebedrijf van Delft heeft al een mooi praktijkvoorbeeld met een warmtepomp bij de rioolzuivering Harnaschpolder.

Stand van zaken SDE+ op 28 november 2013

Stand van zaken SDE+ op 28 november 2013

Op 4 april 2013 is de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) geopend. In onderstaande tabel staat de stand van zaken van donderdag 28 november 2013, 17.00 uur voor de categorieu00ebn hernieuwbare elektriciteit, hernieuwbare warmte u00e9n WKK en hernieuwbaar gas.

Stand van zaken SDE+ op 5 september 2013

Stand van zaken SDE+ op 5 september 2013

Op 4 april 2013 is de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) geopend. In de on linetabel staat de stand van zaken van donderdag 5 september 2013, 17.00 uur voor de categorieu00ebn hernieuwbare elektriciteit, hernieuwbare warmte u00e9n WKK en hernieuwbaar gas.

Seminar Windenergie, WKK en warmtenetten

Seminar Windenergie, WKK en warmtenetten

De stroommarkt is sterk in beweging: gascentrales sluiten en stroom is soms gratis op de spotmarkt door overproductie. Hoe kun je slim ondernemen op de nieuwe markstituatie? De exploitanten van warmtenetten in Denemarken maken al gebruik van de enorme fluctuaties van de stroomprijs. Bij windstil weer produceren de warmtekrachtinstallaties (WKK) op volle toeren, maar bij harde wind gebruikt men overschotten aan stroom voor opwekking van warmte: Power to Heat.

SolabCool opent productie voor energiezuinige koelsystemen

SolabCool opent productie voor energiezuinige koelsystemen

Met het door SolabCool ontwikkelde compacte koelsysteem kunnen woningen en kantoren energiezuinig gekoeld worden door middel van warmte. Het systeem kan eenvoudig op een warmtenet, maar ook op zonnecollectoren of warmtekrachtkoppeling worden aangesloten.