Alles over Isolatie

Meer geluidsoverlast door ventilatiesysteem? Zo beperk je hetGesponsord
Gesponsord
Gesponsord Meer geluidsoverlast door ventilatiesysteem? Zo beperk je het

Met de groeiende populariteit van ventilatiesystemen met warmteterugwinning ontstaat ook een nieuw probleem: geluidsoverlast. Gelukkig bieden geluiddempers de oplossing om de geluidsoverlast te beperken.

Productiefaciliteit van F-FLEX in Polen.
K-FLEX: Nieuwe toetreder tot de Nederlandse markt

De isolatie van koelleidingen in Nederland verdient aandacht. Dit zegt Rudi Beck, Benelux Sales Manager van K-FLEX. De Italiaanse fabrikant van thermisch en akoestisch elastomeer isolatiemateriaal voor onder meer de koeltechniek treedt toe tot de Nederlandse markt en ziet mogelijkheden. "Als installateurs zouden kiezen voor een grotere isolatiedikte dan de minimaal vereiste dikte om condensatie te vermijden, bespaart dat de eindgebruiker zeer veel energie."

Luchtfoto Villa Pardoes
Vakantielocatie Villa Pardoes verbouwd conform eisen van 'healing...

Naast de Efteling in Kaatsheuvel ligt een bijzonder gebouw in de vorm van een slak en een bloem: Villa Pardoes. Dit gebouw biedt gezinnen met een ernstig ziek kind de ruimte om een week onbezorgd vakantie te vieren. Maar het doet veel meer dan dat. De gezinnen ontmoeten lotgenoten. Zieke kinderen, ouders en broers en

Specialisme biedt kansen
Specialisme biedt kansen

De PV-panelen op het dak van vrieshuis Frigocare in Rotterdam hebben de PV-capaciteit in de havenstad met 40 procent vergroot. De panelen van het vrieshuis, waar vis wordt opgeslagen, zijn goed voor 850 kilowattuur per jaar, terwijl in de hele regio nog geen 2 megawatt stond opgesteld. Terecht wordt in het artikel over Frigocare op pagina 16 opgemerkt dat er in Rotterdam enorme kansen op energiebesparing worden gemist. En ik kan me goed voorstellen dat dit voor heel Nederland geldt.

Koelwagenisolatie verouderd? Evalueer veroudering
Koelwagenisolatie verouderd? Evalueer veroudering

Koelwagenisolatieu00a0verouderd op termijn. Voldoetu00a0hetu00a0na bijvoorbeeld twaalf jaaru00a0nog aan de wet- en regelgeving? Nieuw onderzoek draagt een oplossing aan: een evaluatie van de veroudering.

Energieadvies: 'Maak optimalisatie technische isolatie verplicht'
Energieadvies: 'Maak optimalisatie technische isolatie verplicht'

De overheid moet optimalisatie van technische isolatie in industrie en utiliteit verplicht stellen in het Intensiveringspakket Energieakkoord, adviseert de Nederlandse Vereniging van Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf (VIB) in een brief aan EZ-minister Henk Kamp.

Doelstellingen energieakkoord voor industrie haalbaar
Doelstellingen energieakkoord voor industrie haalbaar

De industrie loopt achter op de energiebesparingsdoelen, constateert de Nationale Energie Verkenning (NEV). De branche zet zich vooral in op nieuwe technologieu00ebn, terwijl de bestaande installaties nog decennia lang in werking blijven.

Honeywell-isolatiemateriaal in Haier-koelkast
Honeywell-isolatiemateriaal in Haier-koelkast

De Chinese koelapparatuurfabrikant Haier past zijn nieuwe schuimmiddel met lage GWP Solstice Liquid Blowing Agent in China toe als isolatiemiddel en voor de verhoging van de energie-efficiu00ebntie van koelkasten. Dat meldt Honeywell.

Familie Roubos, vertegenwoordigers van het fonds en minister Blok
Eerste Energiebespaarleningen voor verduurzaming woningen verstrekt

Sinds 21 januari 2014 kunnen huiseigenaren een Energiebespaarlening afsluiten. Dit is een Energiebespaarlening met een lage rente, die op ieder gewenst moment boetevrij afgelost kan worden en in bepaalde gevallen fiscaal aftrekbaar is.

Energiebesparing en energie-efficiëntie
Energiebesparing en energie-efficiëntie

u2018Energy Efficiencyu2019 - deze woorden hoor je overal in de gebouwde omgeving. Meestal, ik zeg meestal, wordt dit vertaald naar installaties die te maken hebben met het binnenklimaat in gebouwen en processen. We verstaan onder energie-efficiu00ebntie het zo efficiu00ebnt mogelijk omgaan met de ter beschikking staande vormen van energie, zoals daar zijn: steenkool, aardgas, olie - fossiele brandstoffen, alsof biobrandstoffen daar niet bij horen. Die zijn weliswaar nog niet fossiel maar wel op weg er naar toe. Het zijn organische brandstoffen en daar dienen we even zuinig mee om te springen als de eindige fossiele voorraad.