Gesponsord

Van verdamperreus tot meedenkende partner

Van verdamperreus tot meedenkende partner

Delta Technics Engineering ontwerpt en levert al jarenlang koeltechnische installaties voor uiteenlopende toepassingen. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid van verdamperfabrikant naar een meedenkende partner in koeltechnische vraagstukken. Het assortiment bestaat niet meer alleen uit verdampers, maar omvat nu alle hoofdcomponenten die essentieel zijn in een installatie.

Een koeltechnische installatie is al snel maatwerk. Elke omgeving heeft zijn eigen unieke omstandigheden, net zoals elke gebruiker specifieke eisen en wensen heeft. Het is de kunst om deze eisen en wensen samen te brengen in een installatie die optimaal werkt voor de gebruiker. Of het nu gaat om kleine commerciële installaties of complexe, op maat gemaakte systemen; Delta Technics Engineering biedt voor elke koeltechnische uitdaging een passende oplossing. Een voorbeeld van de expertise van Delta is de Ministar: een compacte en gebruiksvriendelijke plug-and-play-installatie die specifiek is ontworpen voor kleine commerciële koel- en vriesinstallaties. Deze installatie is gemaakt om zo veel mogelijk tijd te besparen bij het installeren en inbedrijfstellen. Bovendien biedt het bedrijf een celregelaar en een verdamper in het assortiment, zodat de installateur een compleet pakket kan kiezen voor een commerciële installatie. De Ministar is volgens Delta perfect voor kleine bedrijven, zoals winkels en restaurants, die betrouwbare koeling nodig hebben met minimale inspanning.

Flexibele configuratie

Voor klanten die meer vereisen van hun installatie, heeft Delta de Flexstar ontwikkeld. Deze installatie kan volledig worden aangepast aan de unieke behoeften van de klant. De Flexstar-units kan geleverd worden in een kale opbouw, bestaande uit enkel een condensor, leidingen en compressor. Daarnaast kan de Flexstar ook worden uitgebreid met extra lijncomponenten, omkasting, prepainted lamellen en andere opties. Zo kan er een schakelkast met geïntegreerde RDM-regeltechniek worden toegevoegd, waardoor de installateur tijdig kan inzien wanneer onderhoud noodzakelijk is en de eindgebruiker realtime inzicht krijgt in de prestaties van de koel- of vriescel. Dit biedt klanten de mogelijkheid om de celcondities nauwkeurig te monitoren en bij te sturen, wat resulteert in hogere efficiëntie en lagere kosten.

Kwaliteit en bereikbaarheid

Voor grote koeltechnische installaties is er de Centrack. Bij deze installatie ligt de nadruk op de kwaliteit van de racks. Delta hecht veel waarde aan het gebruik van de juiste componenten en correcte capaciteiten, met als resultaat een langere levensduur en een minimale kans op storingen. Daarnaast hebben de racks een open opbouw, wat de installateur voldoende ruimte biedt voor eenvoudig onderhoud. Deze racks kunnen ook gebouwd worden voor natuurlijke koude-middelen zoals CO₂ en propaan. Ook in deze serie is er een ruime keuze aan verdampers, met capaciteiten tot 150 kW. Zo biedt Delta verdampers met luchtkanalen voor situaties waarin lage luchtstroom gewenst is, evenals blastchillers voor toepassingen waar snel koelen essentieel is. De Centrack-units zelf worden geleverd met vermogens tot 200 kW. Centrack-systemen worden veel toegepast in sectoren zoals de bewaarindustrie, kwekerijen en distributiecentra, waar betrouwbaarheid en precisie van groot belang zijn om producten in optimale conditie te houden.

Dit artikel is gesponsord door Delta Technics.

De best gelezen artikelen van 2024

De best gelezen artikelen van 2024

In de Top 5 van de best gelezen artikelen van 2024 staan vier artikelen over de koudemiddelenwetgeving. Dat maakt goed duidelijk dat de F-gassenverordening een grote impact op de sector heeft. Dat zal komend jaar niet anders zijn, als het quotum CO₂-equivalenten F-gassen verder omlaag gaat.

Energie, exergie en minimale oververhitting bij een hoogtemperatuurwarmtepomp

Energie, exergie en minimale oververhitting bij een...

Een wetenschapsteam heeft de resultaten gepresenteerd van een simulatie waarbij een reeks laag-GWP-koudemiddelen werd vergeleken om te zien of ze geschikt zijn om in een HT-warmtepomp R245fa en R365mf te vervangen.

Wat is er bekend over persoonscertificering in de nieuwe F-gassenverordening?

Wat is er bekend over persoonscertificering in de nieuwe...

In de nieuwe F-gassenverordening wordt gesproken over certificering van personen voor het werken met alternatieven voor F-gassen, in de praktijk koolwaterstoffen, CO₂ en ammoniak. Inmiddels is er meer bekend over wat dit inhoudt.

Optimalisatie ht-warmtepomp in stadsverwarming, voor industriële warmte

Optimalisatie ht-warmtepomp in stadsverwarming, voor industriële...

Deense onderzoekers hebben mogelijkheden gezocht voor optimalisatie van een geïntegreerde cascade- hoogtemperatuurwarmtepomp in stadsverwarming, voor de productie van 1 MW stoom met een temperatuur van 160 °C voor industriële warmtevoorziening.

Producttests bij de Zweedse gasdetectiefabrikant SAMON.

Meetprincipes achter verschillende typen koudemiddeldetectie

Om de veiligheid bij koelmachines te waarborgen, is het cruciaal dat detectietechnologie wordt toegepast die ontsnapt koudemiddel tijdig herkent. Koudemiddeldetectie-expert Tom Burniston beschrijft in dit artikel de achterliggende principes en de aandachtspunten van halfgeleidersensoren, infraroodsensoren en opkomende detectietechnologieën.

Beeld: Poolse Ministerie van Financiën.

Poolse autoriteiten nemen in half jaar tijd 115 ton koudemiddel in...

De Poolse fiscale opsporingsdienst (KAS) heeft samen met het Europees Bureau voor Fraudebestrijding (OLAF) het afgelopen half jaar minstens 115 ton koudemiddel in beslag genomen, met een marktwaarde van bijna 5 miljoen euro. Bij de inbeslagnames - die plaatsvonden in het kader van een grotere Europese campagne - zijn negen mensen aangehouden.

Brandbare koudemiddelen onderwerp in tools over veilig werken

Brandbare koudemiddelen onderwerp in tools over veilig werken

Arbotechniek, onderdeel van WijTechniek, is gericht op veilig werken in de installatie- en isolatiebranche. Onlangs is werken met brandbare koudemiddelen als onderwerp toegevoegd aan twee tools van het platform.

Edwin Ernste: “Koudemiddelen met een hoog GWP worden minder 
geproduceerd en verhandeld. Dit leidt tot het marktmechanisme waarbij door schaarste de prijzen omhoogschieten.”

Dreigende koudemiddeltekorten door lager quotum F-gassen

De vraag naar koudemiddelen met een hoog GWP is nog steeds groot. Dat is zorgelijk, vindt Celsis-directeur Edwin Ernste. "We zien nu al tekorten en hoge prijzen. Dat wordt volgend jaar veel erger; het F-gassenquotum gaat dan namelijk verder omlaag. Het is belangrijk om hierop in te spelen."